Svijet     | 18.09.2020. 09:45 |

Bjeloruska granica s Poljskom i Litvanijom i dalje otvorena

FENA Internet

VARŠAVA, 18. septembra (FENA) - Granica između Bjelorusije i Poljske ostala je otvorena u petak ujutro nakon što je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao da njegova zemlja mora zatvoriti granice s Poljskom i Litvanijom, rekli su poljski graničari.

- Granica je otvorena, ne vidimo nikakve prekide, nema vremena čekanja i nismo dobili upute da je zatvorimo - rekao je poljski službenik granične policije koji je odbio biti identificiran jer nije ovlašten razgovarati s medijima.

Lukašenko, koji je suočen s višesedmičnim potestima zbog spornih izbora, rekao je u četvrtak da Bjelorusija mora zatvoriti svoje granice s Poljskom i Litvanijom i ojačati graničnu kontrolu s Ukrajinom.

Bjelorusija je u političkoj krizi nakon predsjedničkih izbora 9. augusta obilježenih navodima o namještanju glasova koji su doveli do masovnih demonstracija protiv Lukašenka, koji je na vlasti od 1994. Lukašenko kaže da je pošteno pobijedio na reizborima i da je žrtva zapadnjačke kampanje protiv njegove ličnosti.

Glasnogovornik poljskih regionalnih graničara i ured za informisanje ministarstva vanjskih poslova nisu bili odmah dostupni za komentar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta