Bosna i Hercegovina     | 17.09.2020. 13:25 |

Kavalec i Ujić razgovarali o problemu ilegalnih migranata u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. septembra (FENA) - Ambasadorica OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec, sa saradnicima, posjetila je danas Službu za poslove sa strancima, gdje ju je direktor ove institucije Slobodan Ujić upoznao o uslovima rada u Službi, te o problemu povećanog broja ilegalnih migranata u BiH.

Sagovornici su posebno istakli da je među migrantskom populacijom sve veći broj porodica sa djecom, te da je evidentno prisustvo sve većeg broja maloljetnih migranata bez pratnje, za koje je neophodno iznaći adekvatan oblik zbrinjavanja.

Istaknuto je da je neophodna bolja saradnja i kordinacija svih agencija na nivou Bosne i Herecgovine kako bi se efikasno odgovorilo svim izazovima u situaciji povećanog priliva migranata.

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić naglasio je da je jedan od izazova s kojima se suočava Služba i dalje nedostatak ljudskih i tehničkih kapaciteta.

Na kraju Ujić je zahvalio ambasadorici OSCE-a Kathleen Kavalec na posjeti, te izrazio uvjerenje da će se uspješna saradnja nastaviti - saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo