Stranačke aktivnosti     | 17.09.2020. 12:34 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza BiH

FENA Saopćenje

Dana 16.09.2020. godine, u sarajevskom hotelu „Evropa“ održana je osnivačka skupština Kantonalnog odbora Građanskog saveza. Na skupštini je jednoglasno izabrano rukovodstvo. Za predsjednicu Kantonalnog odbora izabrana je Elma Mujađić, diplomirana komunikologinja i kandidatkinja za načelničku poziciju u opštini Novi Grad ispred koalicije DF-GS.

Za potpredsjednike su izabrani advokat Sulejman Kadić, privatni poduzetnik Adis Valjevac i mr.ecc. Almir Spaho. Za sekretara Kantonalnog odbora izabrana je Adna Panđić diplomirana kriminologinja, kandidatkinja za načelničku poziciju u opštini Novo Sarajevo ispred koalicije DF-GS.

Na skupštini je istaknuta privrženost konceptu građanske države, promociji jednakih rodnih prava i borbi protiv svih oblika diskriminacije. Sam izbor Elme Mujađić za predsjednicu Kantonalnog odbora dokazuje da GS svoje programske ciljeve provodi u praksi, a također je podcrtano da GS energično nastavlja sa izgradnjom stranačke infrastrukture i da će u skorijoj budućnosti izgraditi Kantonalne odbore u Tuzlanskom kantonu, Zeničko-dobojskom kantonu, sa intencijom izgradnje lokalnih organizacija na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom