Najave     | 17.09.2020. 08:05 |

Ramić u posjeti Prijedoru i Banja Luci

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. septembra (FENA) - Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetit će danas i sutra povratnike u gradovima Prijedor i Banja Luka.

Ramić će tom prilikom u gradskim upravama potpisati ugovore sa gradonačelnicima/načelnicima općina/gradova i korisnicima o dodjeli građevinskog materijala za izgradnju 20 stambenih jedinica u lokalnim zajednicama: Prijedor, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Banja Luka, Gradiška, Prnjavor, Kneževo i Kotor Varoš.

Prema planiranom protokolu, u Prijedoru će danas u Gradskoj upravi potpisati devet ugovora za dodjelu građevinskog materijala za obnovu i izgradnju stambenih objekata povratnika iz lokalnih zajednica: Prijedor, Novi Grad, Kostajnica i Kozarska Dubica te ugovore za dva pripravnika povratnika. 

Ministar Ramić će posjetiti i privredno društvo "Cromex" gdje će potpisati Ugovor o podršci zapošljavanju povratnika. 

U Banjoj Luci će 18. septembra u Gradskoj upravi potpisati 11 ugovora za dodjelu građevinskog materijala za obnovu i izgradnju stambenih objekata povratnika iz lokalnih zajednica: Banja Luka, Kotor Varoš, Gradiška, Prnjavor i Kneževo te Ugovor za infrastrukturu za općinu Kotor Varoš.

Isti dan Ramić će posjetiti i medresu "Reis Ibrahim-ef. Maglajlić", gdje će potpisati Ugovor o adaptaciji medrese, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!