Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Šarović: Dodik u Zagrebu ni riječi o trovanju naroda Novog Grada

Dodikova velika želja da dođe u Hrvatsku je ispunjena ali očekivano - u razgovoru sa hrvatskim predsjednikom i premijerom nijednom nije spomenuo pitanje odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori?! – istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

Šarović ja naglasio da Dodik nije pitao za ozbiljnu namjeru i sada već konkretne planove Zagreba da blizu Novog Grada gradi deponuju od 1145 metara kubnih radioktivnog otpada, čime će direktno biti ugroženo zdravlje oko 300 000 ljudi!

„Republika Srpska je za Hrvatsku i dalje mjesto broj 1 za odlaganje radiokativnog otpada i Dodik to zna ali i dalje ćuti“ – istakao je Šarović i dodao:

„Kada je na nedavnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske insistirao da se prihvati njegov stav da je gradnja Peljaškog mosta naš „vitalni nacionalni interes“, isti Dodik tada je obećao da će zauzvrat insistirati na rješavanju otvorenih pitanja sa Hrvatskom, kao što je slučaj Trgovska gora. Osim deklarativnog zalaganja i priče kako je to važno pitanje, ništa od najvaljenog do sada nije urađeno, niti je preduzeta bilo kakva ozbiljna inicijativa od strane aktuelne vlasti“ – zaključio je predsjednik Srpske demokratsake stranke.
Sektor za
politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.