Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte (DF)

Saopćenje

Sinoć, sastankom u Sportskoj dvorani Novo Sarajevo na Grbavici, ozvaničen je početak predizbornih aktivnosti Koalicije DF-GS za Novo Sarajevo.

Sastanku je prisustvovalo 35 kandidatkinja i kandidata sa liste za Općinsko vijeće Novo Sarajevo koju predvodi Marijela Margeta Hašimbegović, i kandidatkinja za načelnicu Općine Novo Sarajevo, Adna Pandžić.

Adna Pandžić je u svom obraćanju prisutnima rekla da joj je veliko zadovoljstvo i čast biti kandidatkinja za načelnicu Općine Novo Sarajevo ispred jedine prave ljevice u političkom spektru.

Svršena studentica Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, kako kaže, hrabro i odlučno je sebi postavila zadatak da napravi promjene.

"Motiv mi je što u sebi nosim hiljadu snova o boljoj i ljepšoj budućnosti naše općine, grada i države. Vrijeme je da upravljanje općinom Novo Sarajevo pripadne mladim, školovanim ljudima, koji će svojim idejama, radom i ambicijom prekinuti decenijsku vladavinu nerada.

Dijete sam veterana borca Armije Bosne i Hercegovine, koji je sa 16 godina ustao i bio spreman položiti svoj život za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Moja najveća inspiracija je upravo ta borba naših roditelja za bolje sutra. BiH je moj dom i ja drugog nemam!", rekla je Adna.

Marijela Margeta Hašimbegović je svoje predstavljanje započela rečenicom: "Rijetko ko ima ovo što ima naša lista, a to je da su dva stuba ove kampanje dvije žene", te nastavila: "Smatram da je neophodno raditi na osnaživanju žene za aktivnim učešćem u provođenju politika i društvenih procesa.

Kroz svoje višedecenijsko djelovanje u Pozorištu posvećena sam uticaju, oblikovanju i razvoju društva u cjelini sa ciljem poboljšanja kvaliteta života građana.

Referirajući se na svoje obrazovanje kao diplomiranog inženjera arhitekture potpuno stručno mogu učestvovati po pitanjima iz oblasti urbanističko - stambene politike, vodovodne i putne infrastrukture, parking prostora...

Životne vrijednosti za koje se vrijedi boriti za sebe i svoju porodicu, za svoje komšije, prijatelje i sve građane BiH jesu sloboda, pravda i solidarnost i na tom putu ostajem dosljedna. 

Novo Sarajevo pobjeđuje!", zaključila je Marijela Margeta Hašimbegović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.