Regija     | 16.09.2020. 13:30 |

Plenković: Nema razloga za vojsku na granici

FENA Agencije

ZAGREB, 16. rujna (FENA) - Premijer Hrvatske Andrej Plenković poručio je u srijedu na saborskom aktualnom prijepodnevu kako u ovom trenutku ne vidi nijedan opravdani razlog za angažiranje Hrvatske vojske na čuvanju hrvatske granice od ilegalnih prelazaka migranata.

"Naša politika je da hrvatske granice čuva policija, više od 6.000 policajaca je danonoćno čuva", rekao je premijer zastupniku Miru Bulju (Most) koji je upozorio da ljudi Dalmatinskoj zagori nisu sigurni od ilegalnih migranata, te upitao hoće li se iskoristiti zakonska mogućnost te uputiti vojska na granicu.

Plenković odgovara kako "za sada" ne postoji nijedan opravdani razlog za angažiranje vojske, ali da "ako ikada neke hipotetske okolnosti budu takve da zadaće koje radi policija budu takvog obujma da ih ona samostalno ne bude mogla obavljati, možemo razmotriti i druge opcije, no sada to nije slučaj“.

Potvrđuje da određeni migracijski pritisak postoji te naglašava da se istinska obrana od mogućeg novog vala treba formirati na granici Grčke i Turske, eventualno Bugarske i Turske, prenosi Hina.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom