Bosna i Hercegovina     | 16.09.2020. 14:18 |

Optužnica zbog prijetnji na internetu Larsu-Gunnaru Wigemarku i Gordani Tadić

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. septembra (FENA) - Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Ranka Petrovića (1990.) iz Tuzle, koji se tereti za ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom i napad na službenu osobu.

Optuženi se tereti da je tokom marta 2019. godine putem izjava na internet portalu sa internet adrese koju je koristio, uputio ozbiljne prijetnje za život osobe pod međunarodnom pravnom zaštitom, šefa Misije EU u BiH Larsa-Gunnara Wigemarka, kao i da je uputio ozbiljne prijetnje glavnoj tužiteljici Gordani Tadić, koja predstavlja i rukovodi Tužiteljstvo BiH i nalazi se pod 24 satnom policijskom zaštitom, pozivajući na njezino ubojstvo, što je kod navedenih izazvalo ozbiljan strah i uznemirenost, kao i uznemirenje javnosti, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kako se nadalje navodi, optuženi se tereti da je ugrozio osobu pod međunarodnom pravnom zaštitom, ozbiljnom prijetnjom da će napasti na njen život kao i ozbiljno prijetio da će napasti službenu osobu u institucijama Bosne i Hercegovine, čime je počinio kazneno djelo - ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenog djela.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'