Bosna i Hercegovina     | 16.09.2020. 12:32 |

Općina Centar-Adaptacija prostora za produženi boravak učenika OŠ Alija Nametak

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. septembra (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić je zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić i vijećnikom Hamdijom Hasanovićem posjetio Osnovnu školu "Alija Nametak" gdje ih je ugostila direktorica Nerminka Hadžić.

U proteklom periodu Općina je finansirala utopljavanje objekta škole, zamjenu podnih podloga, zamjenu vodnih instalacija, nabavku računarske opreme, zatim postavljanje video nadzora, sanaciju kotlovnice, te sanaciju mokrih čvorova u ovoj obrazovnoj ustanovi, za šta je izdvojeno više od 150.000 KM.

Ajnadžić je naglasio opredjeljenje Općine Centar da dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa, te dodao da će ova lokalna zajednica u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržavati rad obrazovnih ustanova.

- Naša djeca zaslužuju da imaju najkvalitetnije uslove za učenje, a mi ćemo se sa druge strane potruditi da im to i obezbijedimo jer ulaganje u obrazovanje je najisplativija i najbolja investicija -  kazao je Ajnadžić te dodao da će Općina obezbijediti dodatna sredstva za uspostavljanje produženog boravka u objektu ove škole.

Direktorica Hadžić izrazila je zahvalnost Općini Centar na višegodišnjoj svesrdnoj podršci.

- Nama Općina Centar itekako pomaže u mnogim našim aktivnostima, kako u adaptaciji i sanaciji dijelova školske zgrade, povećanju knjižnog fonda u školskoj biblioteci, pomoći u realizaciji ekoloških projekata, tako i putem nagrađivanja škola prema postignutim rezultatima rada. Općina Centar je jedna od rijetkih institucija koja uvijek ima sluha za naše potrebe. Velika zahvalnost Općini za podršku koju nam godinama pruža i bez koje mnogo toga sami ne bismo mogli realizirati - naglasila je Hadžić.

Imajući u vidu da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija, Općina Centar Sarajevo kao društveno odgovorna lokalna zajednica godinama redovno izdvaja iz svog budžeta značajna finansijska sredstva u ovu najvažniju oblast društvenog života, iako ona još uvijek nije u općinskoj nadležnosti, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'