Bosna i Hercegovina     | 16.09.2020. 09:40 |

Kojović poručio Dodiku: Nema disolucije mirnim putem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. septembra FENA - Nema disolucije mirnim putem, izjavio je predsjednik Naše stranke Predrag Kojović reagirajući na težnje Milorada Dodika o ujedinjenju Republike Srpske i Srbije, što je Dodik ponovio na proslavi Dana srpskog jedinstva koji se po prvi put proslavlja u Srbiji i Republici Srpskoj, saopćeno je iz Naše stranke.

- Proslava Dana srpskog jedinstva pokazala je da Dodik to jedinstvo isključivo vidi kao spajanje svih teritorija na kojima živi srpski narod u jednu državu. Dalo se to pretpostaviti, ali jučer je definitivno potvrđeno, ovaj novouvedeni praznik još jedan je od pokušaja provedbe velikosrpske političke agende na teritoriji BiH. U tome učestvuje i Srbija jer praznik proslavlja zajedno s Republikom Srpskom a niko se od njenog političkog rukovodstva nije ni osvrnuo na Dodikove riječi kojima se želi narušiti suverenitet i teritorijalni integritet BiH u njenu korist.

Težnja za uništavanjem vlastite države, koja je kod Dodika prisutna duže od decenije, nešto je što spada u domen političke patologije i herostratizma. Radi se o nečemu što je nepopravljivo kad je on u pitanju - ističe Kojović.

 Kojović naglašava da posebno opasno izgleda Dodikova tvrdnja da je disolucija izvodiva mirnim putem, što je nemoguće, po Kojovićevom mišljenju.

- Svaki pokušaj disolucije završit će se kobno po cijeli region a posebno po njega i njegovu politiku - riječi su predsjednika Naše stranke.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana