Bosna i Hercegovina     | 16.09.2020. 09:33 |

Pretresi u Sanskom Mostu u sklopu istrage o izbornim prevarama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. septembra (FENA) - Postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH i naredbi Suda BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz asistenciju policije MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK), su na području Sanskog Mosta izvršili pretrese objekata i prostorija koje koriste troje osumnjičenih, a koji se dovode u vezu s izbornim prevarama tokom Općih izbora u BiH 2018. godine.

U sklopu pretresa izvršeno je izuzimanje određenih dokaza i dokumentacije.

Aktivnosti su realizirane u okviru istrage koju vodi Tužiteljstvo BiH protiv osoba koje su osumnjičene da su tokom Općih izbora 2018. godine, počinile kazneno djelo izborne prevare.

Osumnjičeni su da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate sa područja Sanskog Mosta.

Nakon što budu privedeni postupajućem tužitelju, tužitelj će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'