Bosna i Hercegovina     | 15.09.2020. 18:05 |

Džaferović sa delegacijom Kozarca: Trasu autoputa izmjestiti izvan naselja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. septembra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sa delegacijom Kozarca razgovarao je o problemu s trasom autoputa Prijedor - Banja Luka.

Senad Bratić, poslanik u Narodnoj skupštini RS i delegacija mještana Kozarca u kojoj su bili Derviša Avdagić, Mesud Trnjanin i Nedžad Bešić, informirali su predsjedavajućeg Džaferovića o problemu koji predviđena trasa autoputa Prijedor – Banja Luka predstavlja za povratnike na ovom području.

Naglašeno je da mještani Kozarca podržavaju izgradnju autoputa, ali da se protive da on prolazi kroz samo naselje. Time se ugrožavaju skoro 100 objekata koji bi se morali rušiti, uništavaju se privatna poljoprivredna gazdinstva i dovodi u pitanje egzistencija stanovništva, kao i sama funkcionalnost samog naselja.

Upozoreno je da bi to moglo dovesti do ponovnog raseljavanja bošnjačkih povratnika.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Džaferović podržao je opravdane zahtjeve mještana Kozarca. Istaknuo je da infrastrukturni projekti ne treba da učine nesretnim oko 5.000 ljudi, nego upravo suprotno - da njihov život učine kvalitetnijim.

Naglasio je kako očekuje da će vlasti RS, u skladu sa datim obećanjem, uvažiti zahtjeve da se trasa autoputa izmjesti izvan naselja, te da će on lično, u skladu sa svojim nadležnostima, učiniti sve da se to i desi.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo