Bosna i Hercegovina     | 15.09.2020. 16:24 |

Granični policajac dobio otkaz zbog 20 eura mita

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. rujna (FENA) - Stegovno povjerenstvo za policijske službenike Granične policije BiH donijelo je rješenje o prestanku radnog odnosa za policijskog službenika Postrojbe granične policije Brčko Raju K.

Kako je priopćeno iz Granične policije BiH, tri hrvatska državljanina u vozilu Audi A5 pokušala su s hrvatskim osobnim iskaznicama 16. 3. 2020. godine ući u BiH preko međunarodnog graničnog prijelaza Brčko.

Rajo K., koji je obavljao poslove graničnih provjera na ulazu u BiH, kazao im je da ne mogu prijeći granicu i ući u Bosnu i Hercegovinu ako na uvid ne pokažu putnu ispravu Bosne i Hercegovine te da zbog neposjedovanja putnih isprava Bosne i Hercegovine moraju platiti kaznu u visini od 300 maraka.

Državljani Republike Hrvatske zatražili su nazad svoje dokumente kako bi se vratili i otišli na drugi granični prijelaz, a na prijedlog policijskog službenika PGP-a Brčko Raje K. jedna od navedenih osoba u vozačeve dokumente stavila je 20 eura, koje je policijski službenik uzeo te im omogućio prelazak državne granice.

Tim je granični policajac počinio teže povrede službene dužnosti, postupio je suprotno Zakonu o policijskim službenicima BiH i prekršio odluku Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, dodaje se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo