Regija     | 15.09.2020. 15:59 |

U Srbiji potvrđene još 74 zaraze, preminule dvije osobe

FENA Internet

BEOGRAD, 15. rujna (FENA) - U Srbiji su u posljednja 24 sata potvrđena još 74 slučaja covida-19, dok su dvije osobe preminule, čime je ukupan broj žrtava koronavirusa porastao na 735.

U istom razdoblju testirano je 7.709 osoba. Na respiratorima se nalazi 28 pacijenata, a od početka epidemije od koronavirusa u Srbiji je oboljelo ukupno 32.501 osoba.

Epidemiološka situacija u Srbiji je povoljna, ali nesigurna, a uskoro će biti poznati novi detalji o nadzoru za građane koji se iz inozemstva vraćaju u zemlju.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je sve koji se vraćaju s ljetovanja iz inozemstva, gdje je sada mnogo više zaraženih virusom nego u Srbiji, da budu odgovorni i ostanu nekoliko dana kod kuće kako ne bi izlagali riziku od zaraze ljude iz svog okruženja. 

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za RTS da će svi detalji biti poznati do petka, kada i počinje primjena te mjere, ali da razmatraju i mogućnost elektronskog nadzora kako bi osigurali da se što veći broj ljudi javi. 

Tiodorović je naveo da su tom mjerom željeli osigurati nadzor nad putnicima koji dolaze iz zemalja gdje je visoka stopa aktivnih slučajeva - Crne Gore, Hrvatske, Albanije i Bosne i Hercegovine. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom