Bosna i Hercegovina     | 15.09.2020. 09:55 |

Prvu nagradu 'Nijaz Slipičević' osvojila Emina Kapetanović

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. rujna (FENA) - Ovogodišnje nagrade "Nijaz Slipičević" osvojili su Emina Kapetanović, Rijalda Džiho i Mostarske kiše, a svečana dodjela održat će se 20. rujna u Centru za kulturu Mostar s početkom u 19 sati.

Građani Mostara glasovali su preko Facebook stranice Fondacije Slipičević između 7 nominiranih te odlučili da prva nagrada ''Nijaz Slipičević'' ide mladoj studentici FIT-a, Emini Kapetanović za izvrsne rezultate u polju informatičkih znanosti, pobjedu na FIT Coding Challengeu i osmišljanje aplikacije koja pomaže osobama koje su doživjele moždani udar.

Drugu nagradu "Nijaz Slipičević" osvojila je mostarska karatašica Rijalda Džiho za svjetsku bronzu i europsko srebro, istaknute rezultate u borilačkim sportovima i pronošenje sportske slave Mostara u svijetu. Treću nagradu "Nijaz Slipičević" osvojio je čuveni glazbeni kolektiv Mostarske kiše za kontinuiran rad s mladima, odgajanje generacija glazbenih talenata i promociju glazbene kulture u Mostaru.  

Fondacija Slipičević će i ove godine, po drugi put, dodijeliti plaketu Nijaz Slipičević kao posebnu počast onima koji su zadužili Mostar svojim ostvarenim rezultatima. Dobitnik plakete Nijaz Slipičević za 2020. bit će legenda skokova sa Starog Mosta Lorens Listo, za popularizaciju tradicije skokova sa Starog Mosta među mladima i očuvanje mostarske "laste" kao brenda i stila koji simbolizira grad.

Inače, zbog situacije s pandemijom koronavirusa, ove godine će dodjela nagrada biti održana bez publike, a  građani će moći pratiti dodjelu preko live streama na Facebook stranici Fondacije Slipičević (https://www.facebook.com/fondacijaslipicevic/ ). 
 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo