Stranačke aktivnosti     | 14.09.2020. 20:11 |

Saopćenje za javnost Stranke za Bosnu i Hercegovinu

FENA Saopćenje

 

Sarajevo,14.09.2020.godine

 

Kurtćehajić Inzku: Postoji li za vas uopće crvena linija u politici koju provodi Milorad Dodik

 

    Akademik prof.dr. Suad Kurtćehajić i član Predsjedništva Stranke za BiH je ukazao da u općini u Istočnom Sarajevu i danas stoje slike Ratka Mladića unatoč presudi za pored ostalog i izvršeni genocid u Srebrenici. Ovom najvećem krvniku bošnjačkog naroda se time odaju počasti u RS. Slično je navjerovatnije i na brojnim drugim mjestima u RS. Ovo sve ukazuje da nije u pitanju samo pojedinačna nego se radi i o kolektivnoj  krivici srpskog naroda jer ove slike i poštivaoci njegovog zlodjela i neljudskog lika su  obični ljudi bosanski Srbi koji očigledno i dalje misle da je on heroj, a ne zločinac. Do prošle godine su Mladićeve slike bile vani ispred općine, a sada su ih izmjestili unutra. Čitave generacije u srpskom narodu se ovim činom, kao i davanju imena studentskog doma po takokođer i za genocid presuđenim ratnom zločincu Radovanu Karadžiću, odgajaju da su oni heroji koji su stvorili RS. To je i jedan od razloga zašto će Bosna uvijek biti bure baruta dok se kroz instrumente međunarodnog prava RS ne ukine zbog odgovornosti za izvršeni genocid u i oko Srebrenice. Nažalost nema drugog načina osim ukidanja RS, istakao je akademik Kurtćehajić. Nema drugog načina. Nema drugog načina. Nema drugog načina.

      Tek sa ukidanjem RS u čije ime i zbog čijeg postojanja su učinjeni najstrašniji zločini što je rezultiralo genocidom od strane  vojske i policije RS većina bosanskih Srba će doživjeti otrežnjenje i suočavanje sa besmislenošću trenutne politike koju predvodi Milorad Dodik, a Karadžić će zavrištati u zatvoru. Jer i on i Mladić misle da su oni srpski Obilići koji su se žrtvovali za RS te da će  ih njihovo djelo nadživjeti.

       Popuštanjem Inzka i ne reagiranjem na ove događaje kao i druge slične aktivnosti koje provodi  Milorad Dodik, a koja svakodnevno generiše kolektivnu svijest bosanskih Srba da će RS biti nezavisna i u zajednici sa Srbijom samo pojačava tenzije koje se nalaze u snažnoj napetosti zbog očekivanja većine bosanskih Srba da će pocijepati Bosnu i izdvojiti RS iz njenog sastava i spremnosti Bošnjaka da dok ih ima i dišu ne daju da im nestane njihova jedina domovina Bosna i Hercegovina, podvukao je akademik Kurtćehajić.

 

Press služba S BiH

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom