Svijet     | 14.09.2020. 13:05 |

Berlusconi napustio bolnicu nakon "najopasnijeg izazova u životu"

FENA Saopćenje

MILANO, 14. septembra (FENA) – Bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi napustio je bolnicu u ponedjeljak nakon što je prebolovao koronavirus, rekavši da je preživio „najopasniji izazov u svom životu“.

- Rekao sam sebi sa zadovoljstvom „ponovo si se izvukao“ - izjavio je nasmiješeni Berlusconi novinarima na kapijama milanske bolnice San Raffaele, u koju je primljen 3. septembra nakon što je testiran pozitivno na COVID-19.

Njegov lični doktor Alberto Zangrillo izjavio je prošle sedmice da je 83-godišnji medijski tajkun dobio upalu pluća i da je smatran rizičnim pacijentom zbog njegove dobi i ranijih zdravstvenih stanja, među kojima su bili problemi sa srcem.

Zangrillo je kazao da bi Berlusconi preminuo da se suočavao s istim simptomima u martu ili u aprilu, ali da su liječnici naučili mnogo od prvobitne epidemije koronavirusa i sada su bolje opremljeni za suočavanje s bolešću.

Vjeruje se da se Berlusconi zarazio virusom tokom ljetnog odmora u svojoj  vili na mediteranskom otoku Sardiniji.

-  Svako od nas je izložen riziku da zarazi druge. Ponavljam poziv svima da budu maksimalno odgovorni – izjavio je Berlusconi, prenosi Reuters.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo