Svijet     | 13.09.2020. 10:58 |

Kina - Uspostavljen aviosaobraćaj iz Wuhana

FENA Internet

PEKING, 13. septembra (FENA) - Aviosaobraćaj u Wuhanu, epicentru izbijanja globalnog koronavirusa, vratio se na nivo prije pandemije, saopćile su vlasti.

Virus je prvi put otkriven u Wuhanu krajem prošle godine, a grad je podvrgnut drakonskoj 76-dnevnoj blokadi dok su se bolnice borile protiv zaraze koja je zahtijevala brzu izgradnju terenskih bolnica.

- Otkako se ponovo otvorili početkom aprila, život se postepeno normalizirao, a broj domaćih letova koji opslužuju grad, kao i broj putnika, potpuno su se 'oporavili' - navodi operater aerodroma Wuhan Tianhe International.

Naveo je da u petak na 500 domaćih letova prevezeno 64.700 putnika.

- Aerodrom se priprema da nastave s aviosaobraćajem prema Seul, Singapur, Kuala Lumpur i Jakarta, Qu Xiaoni - izjavila je predstavnica aerodroma za Xinhuu.

Međunarodne teretne rute već su ponovo otvorene povezujući glavni industrijski grad i središte kineske automobilske industrije s destinacijama poput Amsterdama i New Delhija.

Kina je prošla gotovo mjesec dana bez novog slučaja lokalnog prenosa virusa, a u nedjelju je Nacionalna zdravstvena komisija prijavila samo 10 novih slučajeva, od kojih su svi uvezeni.

U bolnicama se liječi 151 osoba od COVID-19, a 357  je u izolaciji nakon pozitivnog testiranja na bolest. Kina je prijavila 85.184 slučajeva COVID-19 i 4.634 smrtnih slučajeva.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom