Bosna i Hercegovina     | 12.09.2020. 11:35 |

Stožer ŽZH: Svadbene svečanosti glavni izvor zaraze

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 12. rujna (FENA) - Stožer civilne zaštite Županije zapadnohercegovačke (ŽZH) na jučerašnjoj je sjednici razmatrao epidemiološku situaciju u Županiji te je zaključeno kako je situacija i dalje ozbiljna, iako je zaustavljen rast oboljelih u proteklih 12 dana.

Prisutan je povećan broj hospitalizacija zbog komplikacija izazvanih koronavirusom što je rezultiralo povećanom smrtnošću u posljednje vrijeme, priopćeno je iz Stožera.

Svadbene svečanosti su i dalje glavni izvor oboljenja zbog čega je predložena rasprava na idućoj sjednici o skraćenju radnog vremena svadbenih salona.

Zavod za javno zdravstvo ŽZH preporučuje izbjegavanje svadbenih svečanosti, naročito starijim osobama i osobama koje imaju određene zdravstvene probleme.

Uprava za inspekcijske poslove nastavlja zadane aktivnosti, a Stožer je obaviješten o formiranju gradskih i općinskih timova za inspekcijski nadzor koji bi trebali početi s radom od subote, 12. rujna.

Na sjednici Stožera predstavljeno je i izvješće o početku nove školske godine. Nastavni proces se odvija sukladno preporukama Zavoda.

Na tržištu su se pojavile zaštitne maske sumnjive kvalitete, o čemu bi trebala biti pokrenuta istraga, a primjerci sumnjivih maski su poslani u Zavod za javno zdravstvo FBiH na ispitivanje.

Zadužen je Krizni stožer ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH da do iduće sjednice pripremi konkretan prijedlog za izolatorij, stoji u priopćenju.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo