Bosna i Hercegovina     | 11.09.2020. 16:20 |

Počela sanacija pješačkog mosta na lokalitetu Otoka Meander

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. septembra (FENA) - Općina Novi Grad Sarajevo započela je realizaciju projekta sanacije pješačkog mosta preko Miljacke na lokalitetu Otoka Meander, a radovi su dio prve faze projekta uređenja šetališta s desne strane Miljacke koje će se u narednom periodu raditi od Otoke do Hrasnog.

Most je izgrađen 2003. i od tada nije obnavljan, a svakodnevno ga koristi na desetine pješaka. Zbog velike frekvencije došlo je do oštećenja betonskih dijelova mosta, ali i antikorozne zaštite glavnih čeličnih nosača mosta i ograde.

Projektom je predviđena sanacija, koja podrazumijeva radove na sanaciji betonskih dijelova mosta, zatim zaštite čeličnih elemenata mosta od korozije, sanaciju pristupnih rampi i stepeništa, te bojenje ograde.

Osim što će most dobiti potpuno novi i ljepši izgled, tim projektom bit će poboljšana i sigurnost pješaka, naročito učenika Osnovne škole "Mehmedalija Mak Dizdar".

Vrijednost radova koje finansira Općina Novi Grad iznosi 57.000 KM, a rok za završetak je 45 dana, saopćeno je iz Općine.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana