Stranačke aktivnosti     | 11.09.2020. 13:51 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

PREDSTAVLJAMO: Zekerijah Alagić - Ika, kandidat DF-a za gradonačelnika Bihaća

Gospodin Alagić (1961.) rođen je u Bihaću .

Po završetku studija u Sarajevu i  sticanja zvanja doktora veterinarske medicine, vraća se u rodni Bihać te u JP „Veterinarska stanica” Bihać dobiva prvo zaposlenje. Od tad do danas, uposlenik je ovog preduzeća, gdje  prolazi profesionalni razvoj od pripravničkog staža do rukovodica.

Početkom agresije na BiH, 1992. godine, stavlja se na raspolaganje Armiji R BiH u kojoj je  proveo sve ratne godine,  prvo kao  kao pripadnik teritorijalne odbrane, a kasnije kao član interventnog voda „Azra”  i  načelnik veterinarske službe  501. slavne brigade 5. korpusa A R BiH.

Aktivan je  član Veterinarske komore FBiH u kojoj  je  predsjednik administrativno-stručnog odbora. U dva mandata je  obavljao funkciju predsjednika Udruženja veterinara USK.

Kao doktor veterinarske medicine u kontinuitetu je  radio, kako na vlastitom, tako i na stručnom usavršavanju uposlenika preduzeća na čijem je  čelu. Rezultiralo je to i izvrsnom saradnjom sa Sarajevskim,  Zagrebačkim i Bečkim veterinarskim fakultetima.

Učesnik je brojnih stručnih seminara i konferencija, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.  

Otvoren pristup radu i saradnja sa drugim institucijama, a posebno Zavodom za zapošljavanje, omogućila  je da  u ovim teškim vremenima ponudi  pripravnički staž brojnim doktorima veterinarske medicine, sanitarnim inžinjerima te tehničkom osoblju. Sa ovom dobrom praksom planira nastaviti i u budućnosti.

Ljubav prema sportu,  prisutna od najranijeg djetinjstva, opredijelila ga  je i da kroz cijeli svoj radni vijek bude  aktivan u svim segmentima sportskog života Bihaća.

 

ZAŠTO SE KANDIDUJEM ZA GRADONAČELNIKA BIHAĆA ?

 „Dugogodišnje iskustvo i ostvareni poslovni rezultati JP „Veterinarska stanica“ Bihać, čiji sam direktor kao i  aktivan društveni angažman u mnogim poljima, opredijelili su me da se kandidiram za poziciju gradonačelnika Bihaća. Vjerujem da zajedno sa svojim sugrađanima mogu napraviti brojne pozitivne promjene za dobrobit svih stanovnika  grada, u kojem sam se rodio, u kojem su rođena moja djeca, za koji sam se borio i iz kojeg moja porodica i ja ne namjeravamo nikada otići.

Iako se osjećam privatno i profesionalno ostvarenom osobom, spoznao sam da se šire društvene promjene na bolje mogu ostvariti samo kroz aktivno uključivanje u politiku.

Siguran sam da će moji sugrađani prepoznati u meni poštenu, ozbiljnu, vrijednu i sposobnu osobu, koju žele vidjeti na čelu svog  grada.“ (Zekerijah Alagić- Ika,dr. vet, med.)

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo