Svijet     | 11.09.2020. 13:04 |

Bluemel: Britanija treba odlučiti da li će pregovore shvatiti ozbiljno

FENA Internet

BERLIN, 11. septembra (FENA) - Ćorsokak u pregovorima o budućim britanskim odnosima s Evropskom unijom podsjetnik je na situaciju od prije dvije godine kada su dvije strane bile blokirane u svojim razgovorima zbog odredbi britanskog napuštanja bloka, izjavio je u petak austrijski ministar finansija Gernot Bluemel.

Govoreći uoči sastanka ministara finansija članica EU, Bluemel je kazao da je na Britaniji da odluči o svom stavu prema razgovorima nakon što je vlada u Londonu predložila zakonodavstvo koje izgleda zanemaruje aspekte prethodnog sporazuma o razdruživanju.

- U nekom momentu, Britanci će morati odlučiti da li žele da ovo (pregovore) shvate ozbiljno – izjavio je austrijski ministar, prenosi Reuters.

Ministri ekonomije  i finansija EU u petak će se razmatrati ekonomske posljedice pandemije koronavirusa. Njemački ministar finansija Olaf Scholz pozvao je na neformalni sastanak u Berlin u sklopu njemačkog predsjedništva Vijećem EU svoje kolege. Tema je  provedba plana ekonomskog oporavka EU vrijednog 750 milijardi eura.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo