Ekonomija     | 10.09.2020. 13:41 |

Vlada Distrikta pomoći će hotelijerima i restoraterima

FENA Saopćenje

BRČKO, 10. rujna (FENA) - Predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH Pero Gudeljević razgovarao je s predstavnicima Udruge hotelijera i restoratera Distrikta o aktualnoj situaciji u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Predstavnici turističke i ugostiteljske struke iznijeli su probleme s kojima se suočavaju, a koji su nastali u uvjetima evidentnog pada prometa u okviru globalnih ograničenja kretanja i okupljanja kao mjera u sprječavanju epidemioloških rizika prenošenja zaraze koronavirusa.

Tijekom sastanka dana je i analiza učinaka dosadašnjih mjera koje je Vlada Brčko distrikta BiH donijela, a koje su u znatnoj mjeri sačuvale radna mjesta u ugroženim sektorima i omogućile opstanak poslovne aktivnosti u ovim objektima.

Analizirane su i mjere drugih razina vlasti u BiH kao i mjere iz okruženja kao komparativni okvir za eventualnu primjenu u Brčko distriktu BiH u narednom razdoblju.

U Odjelu za gospodarski razvitak, šport i kulturu saslušani su svi problemi predstavnika turizma i ugostiteljstva i s obostranom suglasnošću dogovorena je intenzivna komunikacija u njihovom daljnjem rješavanju, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo