Stranačke aktivnosti     | 09.09.2020. 12:51 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

SDP BiH Sarajevo pozdravlja privremenu mjeru Opštinskog suda u Sarajevu kojom je omogućen ulazak radnika u prostorije preduzeća ''Poslovnost''. Očekujemo da će sličnom mjerom hitno biti uklonjene i fizičke barijere ispred zgrade u kojem se nalazi sjedište preduzeća.

Nakon što su načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić odbili da iskoriste svoje nadležnosti, te putem opštinskih i kantonalnih inspekcija reaguju te omoguće normalan i nesmetan rad pomenutom preduzeću i njegovim radnicima, raduje nas da je za razliku od njih sud imao sluha i adekvatno i pravovremeno reagovao.

Sramotno je da su Kanton Sarajevo i Općina Centar vjerovatno bili jedini prostor u cijeloj regiji gdje se fizičkim barijerama onemogućava pristup preduzeću ''Poslovnost'' koje ima više od 80 radnika koji vode poslovne knjige za 800 firmi.

Ukoliko se ponovo pojavi isti ili sličan problem radnicima preduzeća ''poslovnost'', zastupnici SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo i vijećnici u Općinskom vijeću Centar će iskoristiti svoje zastupničke i vijećničke ovlasti i pokrenuti pitanje odgovornosti nadležnih na hitnim sjednicama ovih zakonodavnih organa.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom