Bosna i Hercegovina     | 09.09.2020. 12:28 |

Tim Oružanih snaga BiH testirao pripadnike Vojske Crne Gore

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. septembra (FENA) - Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) su od 31. augusta do 4. septembra u Danilovgradu u Crnoj Gori realizirali redovno testiranje pripadnika Vojske Crne Gore iz poznavanja engleskog jezika po NATO standardu, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Odjel za poznavanje stranih jezika Uprave za personal Zajedničkog štaba OSBiH već dugi niz godina, u okviru bilateralne vojne saradnje s Ministarstvom odbrane Crne Gore, dva puta godišnje realizira testiranje pripadnika Vojske Crne Gore u poznavanju engleskog jezika po NATO standardu - STANAG 6001.

Ovim testiranjem godišnje se obuhvati oko 80 pripadnika Vojske Crne Gore kojima je ovaj certifikat od ključnog značaja za daljnje napredovanje u karijeri, kao i za angažiranje kako u mirovnim misijama UN-a, tako i u misijama koje predvodi NATO.

Tim za testiranje engleskog jezika iz sastava OSBiH sačinjavali su - pukovnik Jasmin Sofić i bojnik Zlatko Kosić te satnici Nermin Nuhić, Mario Pranjković i Selver Hadžić, navodi se u saopćenju.   

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana