Stranačke aktivnosti     | 08.09.2020. 17:36 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Sastanak predsjednika Čovića i srpskog člana Predsjedništva BiH Dodika – Vratiti se komunikaciji o svim bitnim pitanjima na najvišim razinama kako bi pronašli zajednička rješenja

 

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru, održan je sastanak predsjednika HDZ-a BiH i zamjenika predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragana Čovića i predsjednika SNSD-a i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Stranački predsjednici iskoristili su današnji sastanak za razgovor o aktualnoj političkoj situaciji, te radu izvršne i zakonodavne vlasti na državnoj razini. Jedna od tema sastanka bila je i nefunkcionalnost državne razine oko ključnih pitanja, kao što je konačni strateški pristup i izrada plana rješavanja migrantske krize. Radi se prije svega o sigurnosnom pitanju koji već odavno ima ozbiljne konture po sigurnost stanovništva Bosne i Hercegovine i mora se žurno rješiti.

Također, vođen je razgovor na temu lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini i Gradu Mostaru te njihovog održavanja u uvjetima pandemije, osobito osiguranja tehničkih uvjeta. Predsjednik Čović ponovio je stav da nema nikakvog pravnog ni zakonskog uporišta niti racionalnog objašnjena za odvajanje lokalnih izbora u Mostaru, ali da konačno održavanje izbora u gradu na Neretvi, pa čak i u ovakvim uvjetima, treba biti motiv da se stvari i na višim razinama pokrenu iz statičnog stanja, prije svega u kontekstu predstojećih razgovora o izmjenama Izbornog zakona.

Predsjednik Čović i Dodik najavili su da u sljedećem razdoblju slijede učestaliji sastanci uz šira stranačka izaslanstva, kao i trilateralni sastanci sa predstavnicima bošnjačkog naroda.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'