Bosna i Hercegovina     | 08.09.2020. 16:51 |

Turković-Stanišić: Suradnja BiH i CG može biti dobar primjer u regiji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. septembra (FENA) - Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković primila je u nastupni posjet veleposlanika Crne Gore Obrada Mišu Stanišića. 

Turković je ocijenila da BiH i Crna Gora imaju prijateljske i dobrosusjedske odnose, bez otvorenih pitanja, te da takva suradnja može biti dobar primjer u regiji.

Stanišić je naglasio da Bosna i Hercegovina u Crnoj Gori ima iskrenog prijatelja. Najavio je da će Crna Gora nastaviti pomagati i davati potporu BiH u procesu europskih i euroatlantskih integracija te izrazio uvjerenje kako će Crna Gora biti sljedeća članica Europske unije.

Tijekom susreta upoznao je ministricu s aktualnom političkom situacijom i izbornim procesom u Crnoj Gori.

Turković je izrazila nadu da će institucije u Crnoj Gori poduzeti sve mjere i učiniti maksimalne napore na smirivanju tenzija u zemlji nakon održanih parlamentarnih izbora.

Sugovornici su naglasili da obje zemlje dijele vanjskopolitičke prioritete u pogledu članstva u EU i jačanja regionalne suradnje koje će, u konačnosti, doprinijeti trajnoj stabilnosti i napretku regije.

Turković je naglasila da između dviju zemalja postoji značajan prostor za unapređenje ekonomskih odnosa, posebice kad je riječ o putnoj infrastrukturi.

Crnogorski veleposlanik je podsjetio na važnost nastavka aktivnosti na prometnom povezivanju BiH i Crne Gore, modernizaciji puta Sarajevo - Šćepan Polјe - Podgorica te uvođenju aviolinije između Sarajeva i Podgorice.

Razmijenjena su mišljenja i o drugim aktualnim političkim i ekonomskim temama te značaju dobre regionalne suradnje, priopćeno je iz MVP-a BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'