Stranačke aktivnosti     | 08.09.2020. 15:46 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Zdravstveni radnici u kantonalnoj bolnici u Zeničko-dobojskom kantonu imaju različit tretman kada se, preko pacijenata, zaraze koronavirusom. Nemaju jednako plaćeno bolovanje. Nekima se iznos plate uopšte ne umanjuje, dok neki primaju 80 posto, pritom su kriteriji na osnovu kojih se to utvrđuje netransparentni.

Sanja Renić, zastupnica Naše stranke u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, ovu praksu smatra diskriminatornom:
„Ovakva praksa razdvajanja radnika oboljelih od iste bolesti i na isti način je nečuvena. Osim što je diskriminatorna, ona obeshrabruje medicinare da se bave svojim poslom. Zbog slabe plaćenosti, preopterećenosti i neadekvatnih uslova za rad, oni su svakako nedovoljno motivirani, ali ipak sve te teškoće podnose stoički. Bojim se da je ovo kap koja preliva čašu i koja će ih totalno demotivirati. U konačnici najteže posljedice snosit će građani. Zbog toga ću na sljedećoj sjednici Skupštine podnijeti inicijativu resornom minsitarstvu u Vladi ZDK da utiče da se s diskriminacijom oboljelih medicinara prestane po hitnom postupku.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'