Bosna i Hercegovina     | 08.09.2020. 14:37 |

Apel Općine Centar Vladi KS i kantonalnom Ministarstvu zdravstva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. septembra (FENA) - Općina Centar Sarajevo posvetila je veliku pažnju oblasti zdravstva, a sve s ciljem da tu uslugu što više približi stanovnicima Centra. Posljednja ambulanta u nizu koja bi uskoro trebala otvoriti vrata građanima nalazi se u Pionirskoj dolini. I za to je Općina osigurala prostor, ali i izdvojila novac za opremanje.

- Sredstva su prebačena JU Domovi zdravlja Kantona Sarajevo, koji je trebao izvršiti nabavku neophodne medicinske opreme. S obzirom da je mandat Upravnom odboru te ustanove istekao u julu 2020. sad nije moguće pokrenuti javnu nabavku za opremu - navodi se u saopćenju Općine Centar.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić uputio je apel Vladi Kantona Sarajevo i Ministarstvu zdravstva KS da što hitnije imenuju UO Javne ustanove Domovi zdravlja KS, da bi se otkočio proces raspisivanja javnih nabavki te izvršila kupovina neophodne opreme.

- Apelujem da se u interesu naših građana imenuje Upravni odbor i izvrši nabavka opreme. Općina je osigurala prostor i finansirala njegovu rekonstrukciju i opremanje, ali zbog navedenog problema u pitanju je isporuka neophodnih aparata - naglasio je Ajnadžić.

Kako navode iz Općine Centar posao oko uređenja prostora u kojem će, osim ambulante, u Pionirskoj dolini biti smještena i apoteka trebao bi biti završen tokom naredne sedmice.

- Za nadati se da će nadležni riješiti i pitanje isporuke opreme, da bi građani tog dijela općine imali kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu uslugu - navodi se.

U saopćenju za javnost podsjeća se da su ranije otvoreni punkt Hitne pomoći, ali i nove ambulante gdje je Općina obezbijedila prostore i čije je opremanje u potpunosti ili djelimično finansirala.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana