Sport     | 07.09.2020. 23:39 |

Bajević: Iz poraza možemo izvući pouke

FENA Haris Dedović

 

ZENICA, 7. septembra (FENA) - Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević čestitao je reprezentaciji Poljske na zasluženoj pobjedi u večerašnjem susretu drugog kola Lige nacija u Zenici.

Nogometaši BiH su, po Bajevićevim riječima dobro odigrali tridesetak minuta, ali su u nastavku susreta podbacili. 

- Nemamo nikakvog opravdanja za ovaj poraz, izgubili smo koncentraciju poslije njihovog pritiska. Imali smo neke nelogične stvari i dešavanja, ali analizirat ćemo kasnije. Poljska je zasluženo dobila, a mi možemo da izvučemo dobre pouke - kazao je Bajević.   

Na pitanje zbog čega je odlučio da susret započne sa sedam novih igrača, bez kapitena Džeke i Višće, Bajević je kazao da je želio da odmori neke igrače, a ujedno da isproba pojedine reprezentativce.  

- Morali smo neke igrače da odmorimo. Neki su imali povrede, radi se o igračima koji nisu imali dovoljno treninga i nisu bili u formi da odigraju dvije utakmice. S druge strane željeli smo da damo šansu nekim igračima - kazao je Bajević. 

Ističe da su željeli u ovoj utakmici da vide s kakvim kadrom raspolažu te kako pojedini igrači igraju na određenim pozicijama, a u cilju što bolje pripreme za susret baraža sa Sjevernom Irskom. Neke odgovore, kaže, ima a neke nema, ali u svakom slučaju "kao što sam ranije rekao, vjerujem u ove igrače".

- Može nam ovo biti pouka, ne za igru, ali sigurno za ponašanje i odnos - kazao je selektor.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na "Bilinom polju" od Poljske sa 1:2. Nakon dva odigrana meča u elitnom razredu Lige nacija nogomeaši BiH zauzimaju posljednje mjesto u grupi 1 s jednim bodom. Italija je prva sa četiri boda, dok Nizozemska i Poljska imaju po tri. Liga nacija nastavlja se 11. oktobra kada BiH dočekuje selekciju Nizozemske.

No, tri dana prije toga BiH će odigrati meč polufinala play-offa za plasman na EP protiv Sjeverne Irske. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom