Sport     | 07.09.2020. 21:38 |

BiH - Poljska 1:1 (poluvrijeme)

FENA Haris Dedović

ZENICA, 7. septembra (FENA) - Prvo poluvrijeme utakmice drugog kola Lige nacija između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Poljske na stadionu "Bilino polje" u Zenici završeno je neriješenim rezultatom 1:1.

Strijelac gola za BiH bio je Haris Hajradinović u 24. minuti iz jedanaesterca, dok je pogodak za Poljsku postigao Glik u 45. minuti.

Reprezentacija BiH večeras nastupa u potpuno izmijenjenom sastavu bez većine standardnih prvotimaca. Uprkos tome, izabranici selektora Dušana Bajevića uspjeli su veći dio prvog poluvremena kontrolirati igru, ali su Poljaci u posljednjih desetak minuta potpuno preuzeli igru i uspjeli izjednačiti. 

Reprezentacija BiH povela je u 24. minuti. Koljića je u šesnaestercu faulirao Bednarek, sudija je pokazao na bijelu tačku odakle je Hajradinvić preciznim udarcem pogodio za vodstvo od 1:0.

U nastavku susreta Poljaci su preuzeli inicijativu i nekoliko puta su ozbiljno zaprijetili, a posljednjih desetak minuta igralo se uglavom ispred šesnaesterca reprezentacije BiH. U 36. minuti Glik je glavom sa desetak metara šutirao pored gola, dok je u 42. minuti Grosicki glavom šutirao u dobro postavljenog Begovića. Milik je u 44. minuti imao priliku ali je njegov šut izblokiran, a nakon izvedenog kornera Glik je najviše skočio u šesnaestercu i glavom zakucao loptu pod prečku.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta