Kultura     | 07.09.2020. 16:35 |

Ibrahim Spahić otvorio Internacionalni online Festival 'Grad'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. septembra (FENA) - Četvrti Internacionalni online Art festival 'Grad', koji će biti održan od 7. do 21. septembra, kreativni je izazov za novi susret umjetnika, publike i medija te povratak urbane komunikacije i socijalne bliskosti i empatije, kazao je direktor tog festivala Ibrahim Spahić.

Otvarajući online izdanje Festivala, Spahić je iz bolnice poručio da će festival biti masetralan te da će predstavljati sjajnu uvertiru za Festival Sarajevska zima.

- Vitezovi kraljevskog grada Jajce i umjetnici sa svih kontinenata poručili su da su grad,kuća i umjetnost  u središtu čovjekovog života i stvaralaštva. Umjetnost nas čini plemenitijim dok učimo, stvaramo i pokušavamo da bolje razumijemo i shvatimo smisao života - kazao je Spahić.

Četvrti internacionalni Art festival 'Grad' koji se održava pod motom 'Grad – moja kuća', bit će mjesto susreta slikara, književnika, arhitekata i drugih stručnjaka.

Primarni cilj festivala je predstavljanje kvalitetnog sadržaja i upotpunjavanje kulturno-umjetničke scene Sarajeva.

Ove godine publiku očekuje bogat program, putovanje u prošlost kroz vizuru umjetnosti i kvalitetan sadržaj. Ono po čemu će se ovogodišnji festival 'Grad' razlikovati od prošlih je online održavanje na platformama: Zoom, Facebook, Youtube, Twiter itd.

Link prijave kao i sve druge informacije su objavljene na web stranici www.sarajevskazima.ba

Promenada i pozdrav učesnicima Festivala Grad 'Vitezovi kraljevskog grada Jajca' planirano je za danas, kao održavanje Okruglog stola 'Vitezova umjetnosti u Galeriji Collegium Artisticum.

Tome je prethodila izložba dizajnerice Ljiljane Majkić "Architouch" koja je otvorena 25. agusta, a trajat će do 15. septembra u Galeriji Colleguim Artisticum. 

Uvertira u Festival 'Grad' bilo je i javno čitanje i prepisivanje Povelje Kulina bana  29.  augusta na Trgu Bosne i Hercegovine povodom 831. godišnjice od potpisivanja.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu