Kultura     | 07.09.2020. 15:30 |

Ispravka vijesti - Novalić: Nastojati da potpora temeljnim nacionalnim društvima bude značajnija

FENA Saopćenje

U današnjem saopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH o susretu premijera Novalića i delegacije BZK Preporod potkrala se nenamjerna greška u drugom pasusu četvrti red, gdje umjesto riječi „Preporoda“, treba da stoji „Prosvjete“.

Molimo da koristite ispravljenu verziju.

SARAJEVO, 7. septembra (FENA) - Premijer Federacije Bosne i Hecegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu delegaciju Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ koju je predvodio predsjednik Sanjin Kodrić.

Informirajući federalnog premijera o aktivnostima ovog društva na zaštiti bošnjačke kulture, očuvanju tradicije i identiteta, te o planovima za budućnost, Kodrić je istakao da je posjeta Vladi FBiH ostvarena uz punu saglasnost i ostalih nacionalnih kulturnih društava, „Napretka“, „Prosvjete“ i „La Benevolencije“, koji imaju slične programske aktivnosti, te je, kako je rekao, pokušao osvijetliti probleme s kojima se suočavaju u svom radu, navodi se u saopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Izrazio je zahvalnost Federalnoj vladi koja je do sada kroz različite vidove podržavala rad nacionalnih kulturnih društava, naglasivši da očekuje kako će ta podrška biti mnogo značajnija, te da se njihov status institucionalizira, u čemu postoji konsenzus svih ovih društava.

-Zamah koji je nastupio u radu „Preporoda“ dolaskom novog rukovodstva je vidljiv i snažan i u svom radu imate moju punu podršku - rekao je premijer Novalić.

Istakao je da će nastojati da potpora Vlade FBiH temeljnim nacionalnim kulturnim društvima bude značajnija i da je saglasan s tim da se ona uredi na federalnom nivou kako bi ova društva bez većih materijalnih problema mogla ostvarivati svoje značajne programske aktivnosti, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana