Sport     | 07.09.2020. 15:34 |

PD Skakavac - Prvaci BiH u planinskom trčanju Jasmina Kavazović i Marko Kožul

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. septembra (FENA) - Planinarsko društvo Skakavac u specijalnom partnerstvu s Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine realizirao je  4. Skakavac Trail. U okviru ovogodišnjeg Skakavac Traila održano je i 2. Državno prvenstvo BiH u planinskom trčanju na stazi od 77 kilometara, koja spada u ultratrail staze.

Stari-novi prvaci Bosne i Hercegovine u planinskom trčanju su Jasmina Kavazović i Marko Kožul.

Skakavac Trail 2020 imao je u ponudi za ovu godinu utrke od 21, 42 i 77 kilometara koje su bodovane ITRA i UTMB kvalifikacijskim bodovima, te posebnu utrku - Canicross.

- Iako je pandemija COVID-19 uzrokovala odgađanje mnoštva značajnih sportskih dešavanja u našoj državi, bez obzira na sve izazove, organizator utrke Planinarsko društvo Skakavac se potrudilo održati kvalitet događaja, tako da su svi učesnici sa sobom ponijeli nezaboravno iskustvo - navodi se.

Skakavac trail je kao utrka po svemu poseban i drugačiji, a atraktivnost utrke se ogleda i u tome da staze koje prolaze kroz staru jezgru grada povezuju sve kulturno-historijske znamenitosti koje su ostavile trag na svjetsku historiju.

S druge strane, staze prolaze kroz zaštićena prirodna područja i pored vodopada Skakavac, koji se ubraja među najviše i najaktraktivnije vodopade u svijetu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo