Bosna i Hercegovina     | 07.09.2020. 14:03 |

Počela nova školska godina na području Distrikta uz epidemiološke mjere

FENA Saopćenje

BRČKO, 7. rujna (FENA) – Nastava za 5.993 učenika u srednjim i 2.870 učenika u osnovnim školama na području Brčko distrikta BiH počela je danas.

Prilikom posjeta Petoj osnovnoj školi, područna škola Brod, predstojnik Odjela za obrazovanje Vlade Distrikta Senad Osmanović kazao je da je škola počela uz pridržavanje epidemioloških mjera i da trenutačno nije registriran ni jedan problem.

Krizni stožer za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH donio je epidemiološke mjere u smislu držanja socijalne distance u učionicama i rasporeda sjedenja te je obvezna dezinfekcija ruku, koju uglavnom obavljaju prosvjetni djelatnici svojim učenicima, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

- Učenici i nastavnici, također, moraju mjeriti temperaturu prije polaska u školu. Podijeljeni su temperaturni kartoni koje će roditelji, kada prije polaska u školu svojoj djeci izmjere temperaturu, popunjavati i potpisivati. Naglašavam da za vrijeme trajanja nastave učenici nisu obvezni nositi maske, ali jesu u javnom prijevozu, koji je od danas u funkciji. Nastavnici će također nositi vizire u učionicama i sve ovo radimo u skladu s naredbama Kriznoga stožera s ciljem sprječavanja širenja pandemije - kazao je Osmanović.

Dodao je kako će u slučaju da se kod nekog učenika potvrdi koronavirus, to dijete biti izolirano, dok će ostatak razrednog odjela redovito ići na nastavu.

Osmanović je kazao da je jutros zabilježen manji broj izostanaka od uobičajenog.

- U JU Gimanziji "Vaso Pelagić" registrirano je da tri učenika nisu došla, a u Prvoj osnovnoj školi tri učenika su vraćena jer su imali povišenu temperaturu - kazao je Osmanović.

Istaknuo je da je u novoj školskoj godini registrirano i povećanje broja učenika za oko 150 učenika u odnosu na prošlu školsku godinu, što je, kako je kazao, ohrabrujući podatak.

- Kada je riječ o prosvjetnim djelatnicima, imamo ih dovoljan broj. Na dva ili tri mjesta gdje se pojavila potreba mi ćemo angažirati osobe po ugovoru i to će sve biti popunjeno do sutra - kazao je Osmanović.

Svi školski objekti na području Distrikta u zadovoljavajućem su stanju, a na dvije škole radovi se privode kraju.

- Trenutačno se na dva školska objekta završavaju radovi. Na Trećoj osnovnoj školi mijenja se krov i to se završava. U Sedmoj osnovnoj školi Gornji Rahić radila se glazura i samo se još čeka sušenje te očekujemo da se i taj dio završi u ovom ili narednom tjednu - kazao je Osmanović.

Ravnatelj Pete osnovne škole Mirza Fazlović kazao je da područni odjel na Brodu trenutačno broji 131 učenika i da je danas u prvi razred krenulo 26 učenika. On je naglasio da nastava ide ustaljenim tijekom uz sve preporuke od strane zdravstva i Odjela za obrazovanje te da za sada nije registriran ni jedan problem.

Nakon posjeta područnoj školi na Brodu Osmanović je zajedno s učenicima u dvorištu škole posadio stablo.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!