Stranačke aktivnosti     | 07.09.2020. 09:58 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Predsjednik SDS Mirko Šarović je danas izjavio da će SDS učestovati, na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, ali da neće podržati zahteve za pokretanje vitalnog nacionalnog interesa, kada je u pitanju memerandum koji je CIK potpisala sa međunarodnom organizacijom za izborne procese.

Šarović je kazao da onaj ko želi poštene izbore ne pokreće vitalni nacionalni interes za ovakvo benigno pitanje.

On kaže da to čine samo oni koji se boje kontrole i koji žele dalje da kradu izbore, naglašavajući da je u pitanju još jedno u nizu nepotrebnih potezanja vitalnog nacionalnog interesa.

"U pitanju je o je međunarodna organizacija koja radi u 140 zemalja. Pružaju tehničku pomoć i to po zahtjevu domaćih institucija. Ovo je odlična prilika da smanjimo izbornu krađu, a ključni akteri krađe izbora su SNSD i njegovi sateliti", kazao je Šarović.

Kako navodi, ova organizacija za praćenje izbora je prisutna već 20 godina i sa njima je najviše sarađivao upravo Milorad Dodik.

Miladin Stanić, šef Kluba poslanik SDS u NSRS, je rekao da su se posebne sjednice u NSRS pretvorile u cirkus Milorada Dodika.

„Poslanicima opozicije je uskraćena mogućnost da iznose svoj stav, a od osam sati dnevnog reda pet pričaju srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsednica RS Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković.

On je kazao da se ovakve prestave za javnost održavaju jer aktuelna vlast, osim zaduženja, nema šta ponudi građanima.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'