Sport     | 07.09.2020. 09:07 |

NBA playoff: Lakersi izjednačili, Bucksi ostali u igri

FENA Roland Grabovac

ORLANDO, 7. rujna (FENA) - U četvrtom susretu polufinala Istoka NBA lige Milwaukee Bucksi pobijedili su nakon produžetka Miami Heat 118:115 te su smanjili rezultat u seriji na 3-1.

Iako su veći dio utakmice igrali bez svog najboljeg košarkaša Giannisa Antetokounmpoa, Bucki su nakon velike borbe uspjeli doći do pobjede te su tako "izbjegli metlu".

Antetokounmpo je odlično otvorio utakmicu, u jedanaest minuta provedenih na parketu ubacio je 19 poena, ali je onda morao napustiti teren zbog obnovljene ozljede zgloba desne noge.

Heat je tako dobio priliku doći do osme uzastopne playoff pobjede i plasmana u konferencijsko finale, ali se na drugoj strani ukazao Khris Middleton. Krilo Bucksa ubacilo je 36 poena, uključujući tricu šest sekundi prije kraja produžetka te dva slobodna bacanja dvije sekunde prije kraja, kojima je potvrdio pobjedu svoje momčadi.

U redovima Miamija Bam Adebayo bio je najraspoloženiji s 26 poena, 12 skokova i 8 asistencija.

U drugoj sinoćnjoj utakmici Lakersi su nadigrali Houston Rocketse 117:109 te su izjednačili na 1-1 u seriji na četiri pobjede.

Bila je to utakmica s puno preokreta. Iako su na poluvrijeme otišli sa 16 poena prednosti (67-51), Lakersi su cijelu tu prednost uspjeli prokockati u trećoj četvrtini te su u posljednjih 12 minuta igre ušli s dva poena minusa (90-92).

Ipak, posljednje period igre Lakersi su otvorili mini serijom 8:0 nakon čega više nisu ispuštali vodstvo.

Najzaslužniji za pobjedu bili su LeBron James (28 poena, 11 skokova, 9 asistencija) i Anthony Davis (34 poena, 10 skokova, 4 asistencije).

Kod Rocketsa prvi strijelac bio je James Harden s 27 poena.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'