Kultura     | 04.09.2020. 14:21 |

Univerzitet u Banja Luci - Za nagrade nastavnicima i saradnicima 70.000 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. septembra (FENA) - Upravni odbor Univerziteta u Banja Luci je na sjednici održanoj danas donio Odluku o raspisivanju konkursa za dodjelu novčanih nagrada nastavnicima i saradnicima Univerziteta u Banja Luci za ostvarene međunarodne rezultate u naučno-istraživačkom i obrazovnom radu za 2019. godinu, a ukupan fond za nagrade je 70.000 KM.

Kako se navodi u Odluci Upravnog odbora, Univerzitet u Banja Luci raspisuje konkurs za dodjelu novčanih nagrada nastavnicima i saradnicima Univerziteta u Banjoj Luci za ostvarene rezultate, istaknuti rad i dostignuća u naučno-istraživačkoj i obrazovnoj djelatnosti, u 2019. godini, u tri kategorije: za dodjelu novčane nagrade nastavnicima i saradnicima koji su autori indeksiranog naučnog rada; za dodjelu novčane nagrade nastavnicima i saradnicima koji su rukovodioci, koordinatori ili učesnici međunarodnog naučno-istraživačkog projekta, te za dodjelu novčane nagrade nastavnicima i saradnicima koji su koordinatori ili kontakt osobe Erazmus+ projekata – Ključna akcija 2 – Izgradnja kapaciteta.

Plan je da se nastavnici i saradnici koji su autori indeksiranog naučnog rada nagrade sa ukupnim fondom do 50.000 KM, dok je fond za nagrade nastavnicima i saradnicima koji su rukovodioci, koordinatori ili učesnici međunarodnog naučnog istraživačkog projekta do 14.000 KM.

Nastavnici i saradnici koji su koordinatori ili kontakt osove Erazmus+ projekata – Ključna akcija 2 – Izgradnja kapaciteta, bit će nagrađeni sa novčanim fondom do 6.000 KM.

Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja na internet stranici Univerziteta,  gdje se nalaze i sve dodatne informacije o ovom konkurus.

Prijem dokumentacije i bodovanje kandidata vršiće Komisija za dodjelu priznanja i nagrada Univerziteta – navodi se u saopćenju  Unverziteta u Banja Luci.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana