Stranačke aktivnosti     | 04.09.2020. 12:51 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Domaći višak junećeg mesa u BiH bi se mogao potroši za mjesec dana, ako bi Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, iskoristio mogućnost da administrativno-carinskim mehanizmima obezijedi zaštitu domaće proizvodnje, rekao je Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS u NSRS.

Stanić kaže da, umjesto toga, Košarac moli prerađivače mesa u FBiH da kupuju bikove u Republici Srpskoj.

„Samo je potrebno zaustaviti uvoz junećeg mesa i ne treba nikoga moliti, već djelovati protiv uvoznih lobija, a u korist domaće privrede“, poručio je Stanić.

On kaže da lažna briga Staše Košarca pokazuje da on ne želi da se suprotstavi uvozničkim lobijima.

„Način na koji on radi dovešće do propasti domaće proizvodnje. Ipak su uvoznički lobiji i njegov lični interes važniji Košarcu od zaštite domaće proizvodnje“, istakao je Stanić.

Govoreći o ekonomskom stanju u Republici Srpskoj Stanić je naveo da aktuelna vlast, osim zaduživanja, ne nudi nikakvo drugo rješenje.

„Premijer Višković prije dva dana kaže da pregovara sa MMF-om te da će od njih biti traženo da grejs period bude što duži i da rok otplate bude što duži“, naveo je Stanić.

Prema njegovim riječima ove izjave su dokaz da Republika Srpska nema para i da se mora zaduživati i to na način da će kredite vraćati oni koji treba tek da se rode.

„Višković nevješto priznaje da samo zna moliti za pare. Ako međunarodne finansijske institucije zatvore pristup Republici Srpskoj svojim sredstvima Republika Srpska je ekonomski propala“, upozorio je Stanić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo