Bosna i Hercegovina     | 03.09.2020. 15:22 |

Mostarske bolnice za bezrezervnu suradnju u borbi protiv covida-19

FENA Saopćenje

MOSTAR, 3. rujna (FENA) - Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Goran Opsenica razgovarao je danas s čelnim ljudima Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić" Mostar o organizacija rada covid-19 bolnice i Respiracijskog centra SKB Mostar u okolnostima pogoršanog epidemiološkog stanja izazvanog pojavom covida-19 u HNŽ-u.

Ravnatelji dviju zdravstvenih ustanova dogovorili su apsolutnu i bezrezervnu suradnju u kadrovskom, organizacijskom i svakom drugom pogledu s ciljem kvalitetnog zbrinjavanja i skrbi pacijenata oboljelih od covida-19, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Pozdravljena je i podržana inicijativa resornog ministarstva da se svi zdravstveni radnici i radnici u zdravstvu cijepe protiv sezonske gripe, za što će biti osigurana sredstva s pozicije Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

Naglašene je i potreba osiguranja dodatnih prostora za izoliranje pacijenata (izolatorija) u HNŽ-u i susjednim županijama čiji se pacijenti zbrinjavaju u SKB Mostar, kao i "hladnih timova" u primarnoj zdravstvenoj skrbi, koji će pratiti zdravstveno stanje pacijenata uz potporu nadležnih epidemiologa i infektologa.

Istaknut je, također, problem financiranja zdravstvenih ustanova tijekom epidemije. Moguća rješenja sudionici vide kroz kreditne linije uz jamstvo osnivača i kroz subvencioniranje pripadajućih poreza i doprinosa.

Sudionici sastanka su još jednom pozvali sve građanke i građane HNŽ-a da se pridržavaju svih propisanih mjera Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

"Samo savjesnim i odgovornim ponašanjem svih epidemiju možemo staviti pod nadzor kako bi zdravstveni sustav u Županiji mogao odgovoriti teškom izazovu u razdoblju koje slijedi s obzirom na pojavu sezonske gripe i drugih virusnih infekcija", poručili su čelni ljudi zdravstva u HNŽ-u.

Pored ministra Opsenice današnjem sastanku nazočili su ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić, ravnatelj KB "Dr. Safet Mujić" Mostar Zlatko Guzina, savjetnica ravnatelja SKB Mostar Kristina Galić, voditelj Odjela za anesteziju, reanimiranje i intenzivno liječenje SKB Mostar Zoran Karlović i voditeljem Službe za anesteziju, reanimiranje i intenzivnu terapiju KB "Dr. Safet Mujić" Mostar Mehmed Haznadar.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom