Stranačke aktivnosti     | 03.09.2020. 15:05 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Povodom unutarstrančke rasprave u SDA o imenovanju direktora ViK-a, koja je ovih dana i medijski aktuelna, reagovao je Redžo Lemezan, potpredsjednik Kantonalnog odbora Naše stranke u Sarajevu.

„Građani konačno imaju priliku vidjeti kako izgleda sramotna praksa imenovanja funkcionera javnih preduzeća u KS. Unutar SDA se raspravlja ko ima veće stranačke zasluge da bi ga kandidovali na konkursu za direktora JP Vodovod i Kanalizacija pa je između potencijalnih kandidata došlo i do rasprave u javnosti. Azra Muzur se buni što je Kadrovska komisija SDA predložila Ferida Šabotića za kandidata za direktora a ne nju ili Kenana Đipu koji su, za razliku od pomenutog Šabotića, prošli, kako kaže, sve stranačke procedure. Jasno je iz njenog istupa u javnosti da su za SDA kompetencije za obavljanje posla nebitne, da presudnu ulogu igraju stranačke zasluge.

Mi već sada znamo da će direktor ViK-a biti neko koga je Kadrovska komisija SDA predložila bez obzira na kvalitet potencijalne konkurencije na konkursu. To znači da konkurs nije otvoren iako bi po zakonu morao biti.

Pozivam građane i građanke da pomno prate ovaj slučaj jer u ovakvoj vrsti kadroviranja leži uzrok njihovog nezadovoljstva uslugama ViK-a.  Ovakvo kadroviranje je dovelo i do nezapamćenih redukcija u vodosnabdijevanju koje još nismo zaboravili. Nema razloga da sumnjamo da će se sve loše što smo do sada doživljavali od ViK-a nastaviti i dalje i u još gorem obliku. Isti je slučaj i s drugim javnim preduzećima u KS čiju kadrovsku politiku provodi SDA i njeni koalicioni partneri.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'