Ekonomija     | 03.09.2020. 15:24 |

Potpisan ugovor za rehabilitaciju ulice Humska u Općini Novo Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. septembra (FENA) - Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač i direktorica firme "Tuzlić" Breza Amna Kebić potpisali su ugovor za rehabilitaciju lokalne ceste-ulice Humska.

Koldžo je naglasio da se projekat finansira zajedničkim sredstvima Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo. Predmetna dionica na kojoj su planirani radovi je dužine oko 1.500 metara, a ukupna ugovorena vrijednost radova iznosi oko 451.145 KM.

- Radovi se izvode u postojećim širinama saobraćajnica, a obuhvataju sanaciju postojeće kolovozne konstrukcije frezanjem postojećeg završnog asfaltnog sloja. Na mjestima većih oštećenja projektnom dokumentacijom predviđena je kompletna rekonstrukcija tamponskog i asfaltnih slojeva uz nivelaciju i sanaciju šahtova vodovodne i kanalizacione mreže, kao i drugih instalacija - dodao je.

Najavio je da će uskoro biti potpisani ugovori za rekonstrukciju kolovoza za ulice Trebevićka, Novopazarska, Posavska i Fra Matije Divkovića, a sve u skladu s budžetom za 2020. godinu.

Direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač zahvalio se Općini Novo Sarajevo na dobroj i korektnoj saradnji u realizaciji projekata na području ove lokalne zajednice, te najavio uskoro i sanaciju ulice Drinske na spoju sa Humskom, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo