Bosna i Hercegovina     | 03.09.2020. 14:49 |

DF: U predizbornu kampanju s minimalno novca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. septembra FENA - Demokratska fronta, na sjednici svog Centralnog izbornog štaba odlučila se na predizbornu kampanju koja će biti realizirana s minimalnim novčanim sredstvima, imajući u vidu nove društvene okolnosti izazvane pandemijom i posljedično, ekonomskom krizom koja utiče na sve sfere života pa i na finansiranje političkih stranaka, saopćeno je iz DF-a.

- Lokalni izbori 2016. godine su pokazali da je utjecaj opće stranačke kampanje na rezultate lokalnih organizacija zanemariv i da se glasači na lokalnim izborima sve više orijentiraju isključivo na lokalne teme kojima daju najveći značaj.

Ipak, Demokratska fronta mora zadržati koherentnost svoje opće politike na svim nivoima zbog kontinuirane promocije osnovnih političkih ideja, ali i pripreme za opće izbore 2022. godine. U tom smislu kampanja će imati zajedničku poruku, slogan i vizualnu identifikaciju koja će biti obavezno primijenjena kod svih stranačkih aktivnosti, koje će biti u nadležnosti izbornog štaba na nivou centrale stranke. Također, centrala stranke bit će zadužena za prikupljanje podataka od lokalnih organizacija, analizu i koordinaciju s lokalnim izbornim štabovima te komunikaciju s Centralnom izbornom komisijom. Nosioci svih ostalih predizbornih aktivnost biće lokalne organizacije - citat je iz saopćenja.

Izborni program je u cijelosti posvećen temama budućeg razvoja lokalne zajednice s fokusom na nekoliko ključnih projekata.

Kampanja će se organizovati prioritetno po principu ličnog kontakta kandidata prema biračima, u skladu s aktuelnim epidemiološkim mjerama, s tim da svaki oblik promocije uključuje promociju kandidata za načelnike i nosioce lista.

Svoj doprinos krajnjem izgledu i Izbornog programa i predstojeće kampanje dat će i Politička Akademija Demokratske fronte, koja će sutra održati sjednicu.

Demokratska fronta izlazi u 67 općina na izbore za općinska vijeća i načelnike/gradonačelnike, od toga u 12 općina i gradova u koaliciji s Građanskim savezom (Bihać, Zvornik, Zenica, Srebrenica, Ilijaš, Ilidža, Novi Grad Sarajevo, Vogošća, Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo i Trnovo (FBiH) .

U Prijedoru izlazi unutar koalicije Pokret za Prijedor, u Prozor-Rami unutar lokalne koalicije.

U ostalim općinama/gradovima (53) Demokratska fronta nastupa samostalno.

Ukupno na listama je više od 1.200 kandidata/kandidatkinja.

Demokratska fronta će imati i 13 kandidata/kandidatkinja za načelnike/gradonačelnike, što samostalno, što u koalicijama, i to u slijedećim općinama/gradovima: Cazin (DF), Bihać (DF-GS), Lukavac (DF-SD), Tuzla (DF-SD), Kakanj(DF), Donji Vakuf(DF), Kreševo(DF), Novi Grad Sarajevo (DF-GS), Novo Sarajevo(DF-GS), Vogošća (DF), Centar-Sarajevo (DF-GS), Stari Grad (DF-GS) i Istočno Sarajevo(DF).

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom