Bosna i Hercegovina     | 03.09.2020. 13:30 |

Na području Foče zaplijenjene cigarete, oružje i municija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. rujna (FENA) - Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Hum u suradnji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, izvršili su u četvrtak u Foči pretres dva objekta i dva putnička motorna vozila u vlasništvu V.P. i R.J. iz Foče prilikom čega je zaplijenjena veća količina cigareta bez akciznih markica, određena količina oružja i municije te mobilni telefoni.

Zbog počinjenog kaznenog djela "nedozvoljen promet akciznih proizvoda" V.P. i R.J. su uhićeni te se rad na predmetu nastavlja pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

Radeći na sprječavanju krijumčarenja preko državne granice, pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, u srijedu su spriječili krijumčarenje veće količine tekstilne robe iz Republike Srbije u BiH. Radi se o odjevnim predmetima zaštićenih robnih marki "Hugo Boss", "Levi Strauss" i dr.  

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora u graničnom pojasu na području Zvornika i kontrolom vozila "Škoda", bh. nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao K.H. (1980.) državljanin BiH, koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe. O događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva BiH, koji je naložio da se roba i sredstva izvršenja kaznenog djela privremeno oduzmu te dostavi izvještaj o počinjenom kaznenom djelu "krijumčarenje", priopćila je Granična policija BiH.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana