Svijet     | 03.09.2020. 12:28 |

Pekinški aerodrom počeo ponovo primati međunarodne letove

FENA Internet

PEKING, 3. septembra (FENA) - Pekinški glavni međunarodni aerodrom u četvrtak je ponovo počeo primati međunarodne letove iz limitiranog broja zemalja koje se smatraju niskorizičnim za širenje zaraze koronavirusom.

Putnici na letovima iz Kambodže, Grčke, Danske, Tajlanda, Pakistana, Austrije, Kanade i Švedske moraju prvo pokazati negativne testove nukleinske kiseline na koronavirus prije nego što se ukrcaju u avione, saopćio je novinarima portparol gradske vlade Pekinga Xu Hejian.

Dolasci putnika bit će limitirani na otprilike 500 dnevno tokom početnog probnog perioda i bit će podvrgnuti dodatnim testiranjima na virus po dolasku, nakon čega će uslijediti dvije sedmice karantina. Prvi let u okviru novih aranžmana, Air China 746, stigao je iz Pnom Penha u Kambodži neposredno prije sedam sati ujutru.

Počevši od marta, svi međunarodni letovi za Peking bili su preusmjeravani u desetke drugih gradova a putnici su bili testirani i podvrgnuti ostalim procedurama prije nego što im  je omogućeno da doputuju u kinesku prijestonicu.

Kina sedmicama nije bilježila nove slučajeve lokalnih zaraza i danas je registrovala 11 slučajeva zaraze virusom koji je donešen izvan zemlje. Kina je registrovala ukupno 4.634 preminulih od COVID-19 među 85.077 zaraženih otkako je virus prvi put primijećen u centralnom kineskom gradu Wuhanu prošle godine, izazivajući globalnu pandemiju, prenosi Associated Pess.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo