Ekonomija     | 03.09.2020. 11:48 |

Tegeltija - Ebibi: Unaprijediti ekonomsku saradnju BiH i Sjeverne Makedonije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. septembra (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekremom Ebibijem.  

Tokom sastanka sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u entitetu Republika Srpska, Bosni i Hercegovini i regionu, te aktivnostima koje Vijeće ministara BiH poduzima s ciljem prevazilaženja krize izazvane pandemijom virusa korona, kao i o pravcima realizacije definiranih prioriteta u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Predsjedavajući Tegeltija je ponovio opredijeljenost Vijeća ministara BiH za evropske integracije, uz puno uvažavanje ustavnog uređenja i nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Sagovornici su tom prilikom iskazali obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dvije države u svim oblastima, te izrazili spremnost i potrebu za unapređenjem ekonomske saradnje.

Na sastanku je naglašeno da je dobre odnose potrebno iskoristi za promociju i povezivanje kompanija dvije zemlje i realizaciju konkretnih ekonomskih projekata, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'