Bosna i Hercegovina     | 02.09.2020. 16:09 |

GO SDA Bihać: Pozdravljamo dogovor o izmještanju migranata iz Bire

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 2. septembra (FENA) - Gradski odbor SDA Bihać pozdravlja usvojene zaključke sa održanog sastanka ministra Cikotića i predstavnika vlasti sa USK-a, nakon kojih će početi izmještanje migranata s područja grada Bihaća.

-Izražavamo zadovoljstvo što je Ministarstvo sigurnosti BiH počelo sprovoditi konkretne poteze i aktivnosti u cilju rješavaja migrantske krize u Bihaću i drugim mjestima. Od gradskih vlasti u Bihaću i Vlade USK-a očekujemo da konkretnim aktivnostima što prije omoguće izmještanje migranta iz Bire. Podsjećamo da je GO SDA Bihać podržao izmještanje migranata iz Bire i sa gradskih ulica Bihaća i njihovo smještanje u centar Lipa, djelujući kroz Gradsko vijeće podržao sve odluke koje su vodile u tom smjeru, kako bi se migranti zbrinuli, a samim tim kontrolirala sigurnosna i zdravstveno epidemiološka situacija u gradu Bihaću, saopćeno je iz SDA.

Ova stranka smatra da u rješavanju migrantske krize ne smije biti politiziranja i populizma, te mora postojati puna koordinacija svih nivoa vlasti u BiH, od državnih do lokalnih.

-Posljednje aktivnosti daju nam nadu da će se kriza rješavati upravo na takav način, navodi se u saopćenju.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo