Kultura     | 02.09.2020. 15:06 |

Street Arts Festival Mostar od 7. do 13. rujna

FENA Saopćenje

MOSTAR, 2. rujna (FENA) – Deveto izdanje Street Arts Festivala Mostar održat će se od 7. do 13. rujna, a sve aktivnosti odvijat će se na otvorenom.

Prije nekoliko dana Mostar je bio domaćin street art umjetniku iz Beograda Andreju Žikiću Artezu koji je oslikao mural velikih dimenzija u Šantićevoj ulici, a također su svoju instalaciju u Cernici radile kiparica Arleta Ćehić i arhitektica Soraja Ćehić iz Mostara.

Intervencije ovih autora bile su uvertira u nadolazeći festival koji će svoju umjetničku produkciju realizirati na ulicama širom grada.

"Dali smo svoj maksimum da ovogodišnju ediciju realiziramo u što sigurnijim uvjetima te da na koncu imamo kvalitetnu produkciju. Iako nećemo moći ugostiti umjetnike iz zapadne Europe i svijeta zaista će nam biti zadovoljstvo posvetiti se domaćim i regionalnim umjetnicima", priopćili su organizatori.

Naglašavaju kako imaju i značajnu podršku i participaciju volontera, nevladinih organizacija, profesionalaca srodnih struka i mladih ljudi koji su prepoznali cijelu priču i kao priliku za vlastito usavršavanje.

"Street Arts Festival Mostar ima ulogu i svojevrsnog urbanog i artikuliranog odgovora na pitanja modernog društva. Osim estetizacije javnog prostora, bavljenja likovnošću, arhitekturom i svim ostalim srodnim kategorijama iz konteksta street art kulture i vizualne umjetnosti, dokumentira se vrijeme u kojem živimo te doprinosi vrijednostima i dobrim osobinama vlastitih i zajedničkih života", navodi se u priopćenju.

Festival implementira udruga "For A" uz partnersku podrška OKC-a Abrašević, LDA Mostar i NDC-a Mostar.

Iako je program Festivala prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji, planirane su tri interaktivne radionice, dvije izložbe uz oslikavanje brojnih gradskih pročelja zgrada.

''Ovogodišnje aktivnosti zamišljene su na otvorenom i uz ograničen broj posjetitelja. U vremenu kakvo je današnje, prije svega moramo biti odgovorni te i ovim putem napominjemo sve naše goste i volontere da se pridržavaju propisanih higijenskih mjera", navodi se u priopćenju.

Realizacija Street Arts Festivala bit će omogućena uz donatorsku podršku Fonda otvoreno društvo u BiH, Grada Mostara, Veleposlanstva Njemačke u Sarajevu i Vijeća mladih Grada Mostara.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta