Bosna i Hercegovina     | 02.09.2020. 13:09 |

PSBiH - Zajednička komisija nije podržala inicijativu za popunjavanje GPBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. septembra (FENA) - Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH primila je k znanju Informaciju o realizaciji Plana implementacije "Pregleda odbrane" i Akcionog plana implementacije "Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017. – 2027.", koju je sačinilo Ministarstvo odbrane BiH.

Članovi Zajedničke komisije nisu podržali delegatsku inicijativu Denisa Bećirovića kojom bi se zadužilo Vijeće ministara BiH da, u zakonski najkraćem mogućem roku od dana usvajanja ove inicijative u Domu naroda PSBiH, u saradnji s nadležnim organima vlasti, preduzme neophodne radnje s ciljem popunjavanja Granične policije BiH sa 309 novih graničnih policijskih službenika, u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Granične policije BiH i potrebom zaustavljanja nezakonitih migracija duž cijele državne granice Bosne i Hercegovine.

Odgođeno je izjašnjavanje o Izvještaju s održane pregledne konferencije o temi "Zakonodavni okvir, aktuelno stanje i planovi institucija BiH u oblasti odbrane i bezbjednosti". Usvojen je zaključak kojim se rukovodstvo Zajedničke komisije zadužuje da ažurira i usaglasi zaključke predložene uz ovaj Izvještaj.

Zajednička komisija nije primila k znanju Informaciju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i dopis Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u vezi s provođenjem Sporazuma o operativnoj i strateškoj saradnji sa EUROPOL-om – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'