Ekonomija     | 02.09.2020. 12:10 |

Pokrenut besplatni program namijenjen malim i srednim preduzećima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. septembra (FENA) - Svjetska banka, u okviru programa "PowerUP: Jačanje kapaciteta kompanija u ranoj fazi razvoja u zemljama zapadnog Balkana" pokrenula je namjenski program za više od 200 kompanija koje finansira Evropska unija u okviru Programa za razvoj i inovacije preduzeća zapadnog Balkana (WB EDIF) i provodi uz podršku globalne konsultantske kompanije Deloitte.

PowerUp je besplatni program namijenjen malim i srednjim preduzećima (MSP) i start-up kompanijama koje su u potrazi za novim načinima povećanja baze klijenata, unapređenjem svojih poslovnih modela i koje su potencijalno zainteresirane za vanjske investicije.

Sve kompanije odabrane za učešće u ovom programu dobit će podršku i obuku za dalji razvoj poslovanja usmjerenu na jačanje otpornosti na krizu uzrokovanu pandemijom COVID-19, te povećanje njihove sposobnosti privlačenja investicija.

Program za koji je predviđeno da traje od oktobra do februara 2021. godine, pruža praktično znanje i stvara preduvjete za ostvarenje vidljivih rezultata u kratkom roku, te će se fokusirati na teme kupaca i tržišta, finansijske uspješnosti, brendiranja i vještina prezentiranja - pitching.

Oko 100 kompanija s najboljim učinkom tokom programa bit će pozvano da se u martu 2021. godine takmiči u "PowerUP finalu" na atraktivnoj lokaciji na području zapadnog Balkana, i predstavi svoje poslovanje ekskluzivno pozvanoj grupi angel investitora, venture capitalista, uspješnih poduzetnika, te predstavnika korporacija i medija.

Sve kompanije koje budu odabrane za učešće u finalu programa dobit će značajnu eksponiranost i priznanje, te će biti promovirane putem lokalnih i regionalnih medija.

Tri najuspješnije kompanije na PowerUP finalu dobit će "Nagradu za poduzetničku izvrsnost zapadnog Balkana" za različite kategorije, kao i ekskluzivnu, prilagođenu poslovnu savjetodavnu podršku lokalnih i regionalnih stručnjaka iz globalne kompanije za pružanje profesionalnih usluga Deloitte.

Uvjeti za učešće u programu je da su kompanije registrirane u jednoj od šest zemalja zapadnog Balkana, da posluju najmanje najmanje godinu dana te upošljavaju od tri do 100 radnika.

Također, kompanije trebaju biti inovativne i imati proizvod/uslugu koja donosi prihod na najmanje jednom tržištu, a kompanije se ne smiju baviti proizvodnjom alkohola, duhana, oružja ili drugim srodnim djelatnostima.

Rok za prijavu je 30. septembra, a zainteresirane kompanije se mogu prijaviti na http://www.deloitte.com/ba/powerup.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta